Όλα τα Άρθρα, Beauty Tips

Εν αρχή ην… ο καθαρισμός!

Ο καθαρισμός είναι το πρώτο στάδιο και το πιο σημαντικό βήμα σε κάθε ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Απομακρύνει το μακιγιάζ, τα έλαια και τη βρωμιά από το δέρμα.

Αν δεν πετύχει αυτό το βήμα, τότε τα serum και τα essence που εφαρμόζετε στη συνέχεια δεν θα απορροφηθούν σωστά, και είναι πιο πιθανό να φράξουν τους πόρους σας.

Το πρωί χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ, απαλό καθαριστικό (π.χ. τζελ) για να αφαιρέσετε τυχόν ιδρώτα ή βρωμιά που έχει συσσωρευτεί όλη τη νύχτα.

Τα καθαριστικά gels απλώνονται σε νωπή επιδερμίδα -για να μην την αφυδατώσουν. Δρουν αποτελεσματικότερα αν κάνετε απαλό μασάζ στο πρόσωπο, για 1 λεπτό ενώ το ξέπλυμά τους θα πρέπει να γίνεται σχολαστικά, με άφθονο νερό δίνοντας την ανάλογη προσοχή στη γραμμή των μαλλιών, ή τις γωνίες της μύτης καθώς αυτά είναι συνήθως τα σημεία που μας ξεφεύγουν και οδηγούν σε φράξιμο των πόρων και σπυράκια.

Το βράδυ μπορείτε άφοβα να ακολουθήσετε τη «συνταγή» του διπλού καθαρισμού. Ο διπλός καθαρισμός είναι μια μέθοδος καθαρισμού δύο βημάτων που είναι δημοφιλής στη N. Κορέα και όχι μόνο, είναι αποτελεσματικός στο να καθαρίσει το δέρμα σας από το καθημερινό σας make up, το αντηλιακό αλλά και από ότι έχει «κάτσει» στην επιδερμίδα σας.

Περιλαμβάνει τη χρήση καθαριστικού με βάση τα έλαια για να αφαιρεθεί το μακιγιάζ, το αντηλιακό, το σμήγμα, η σκόνη που έχει συλλέξει το δέρμα όλη την ημέρα. Αμέσως μετά ακολουθεί το δεύτερο πιο ελαφρύ καθαριστικό με βάση το νερό, ένας αφρός ή τζελ, για να απομακρύνετε τα υπολείμματα αλλά και τυχόν έλαια από το πρώτο σας βήμα που έχουν μείνει στο πρόσωπό σας.

Εάν ανήκετε σε αυτούς που έχουν λιπαρό δέρμα και αναρωτιέστε αν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ένα καθαριστικό με βάση τα έλαια η απάντηση είναι… «Ναι»!

Τα καθαριστικά με βάση τα έλαια απομακρύνουν απαλά το υπερβολικό σμήγμα και βοηθούν στην εξισορρόπηση του δέρματός σας, αποτρέποντας την υπερβολική παραγωγή σμήγματος.

Για εσάς που ανησυχείτε ότι τα καθαριστικά με βάση το νερό θα «στεγνώσουν» το δέρμα σας και αναρωτιέστε αν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο το καθαριστικό με βάση τα έλαια η απάντηση είναι … «Όχι»!

Παρόλο που τα καθαριστικά που περιέχουν έλαια γαλακτωματοποιούνται όταν προσθέτετε νερό σε αυτά, (αυτό σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο να ξεπλυθεί), η χρήση καθαριστικού με βάση το νερό διασφαλίζει ότι το αφαιρείτε εντελώς από το δέρμα, καθώς και άλλες ακαθαρσίες με βάση το νερό. Αντί να παρακάμψετε εντελώς το καθαριστικό με βάση το νερό, αναζητήστε ένα που έχει χαμηλό pH και δεν θα απογυμνώσει το δέρμα σας από τα φυσικά έλαιά του οπότε και δεν θα έχετε την αίσθηση του «τραβήγματος»!

Αν επιλέξετε Μilk Cleanser τότε δοκιμάστε τη μέθοδο στεγνού καθαρισμού! Αντί να εφαρμόζετε το καθαριστικό σας με βρεγμένα χέρια, κάντε μασάζ σε στεγνό δέρμα για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, βρέξτε τα χέρια σας και κάντε μασάζ για γαλακτωματοποίηση για άλλα 30 δευτερόλεπτα και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό για απαλό και λαμπερό δέρμα!

Τέλος, να θυμάστε ότι το σωστό στέγνωμα της επιδερμίδας μετά τον καθαρισμό γίνεται με ταμπονάρισμα, όχι τρίψιμο, χρησιμοποιώντας μια μαλακή, καθαρή και στεγνή πετσέτα, οι νωπές είναι το πιο φιλόξενο σπίτι για τα βακτηρίδια.