#beautyredefined

Τύπος Επιδερμίδας

Η κοινή λογική αρκεί για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να βεβαιωθείς ότι κάθε προϊόν περιποίησης του δέρματος επιλέγεται με βάση τον τύπο της επιδερμίδας σου. Αν το προϊόν δεν επιλέγεται με αυτό ως πρώτο κριτήριο, στην καλύτερη περίπτωση δεν θα είναι όσο αποτελεσματικό ήλπιζες. Στη χειρότερη μπορεί να επιδεινώσει υπάρχουσες καταστάσεις ή ακόμα και να προκαλέσει νέες. Γι’ αυτό είναι σημαντικό, πριν αγοράσεις οτιδήποτε για την επιδερμίδα σου να γνωρίζεις τον τύπο της.

01. Κανονική Επιδερμίδα

Αχ, κανονική επιδερμίδα — ο φθόνος πολλών! Αλλά μην ξεγελιέσαι, ακόμη και o κανονικός τύπος επιδερμίδας χρειάζεται αγάπη και φροντίδα για να διατηρήσει αυτή τη φυσική ισορροπία. Ας δούμε του τρόπους για να το διατηρήσεις στην καλύτερη δυνατή εμφάνιση.

Χαρακτηριστικά κανονικής επιδερμίδας:
 • Καθαρή και ομοιόμορφη εμφάνιση: Η κανονική-ουδέτερη επιδερμίδα μπορεί να υπερηφανεύεται για μια καθαρή όψη με ομοιόμορφο χρωματικό τόνο.
 • Ισορροπημένη υφή: Ούτε πολύ ξηρό ούτε πολύ λιπαρό, το κανονικό δέρμα επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία.
 • Σφριγηλότητα: Λεία, απαλή και με σωστή ελαστικότητα επιδερμίδα.
 • Πόροι: Φυσιολογικοί σε μέγεθος πόροι.
 • Ανθεκτικότητα: Δεν ενοχλείται εύκολα από εξωτερικούς παράγοντες, ενώ οι βλάβες και τα προβλήματα που εμφανίζονται είναι συνήθως ήπιας μορφής.
Φροντίδα της Κανονικής Επιδερμίδας:
 • Καθημερινή ρουτίνα περιποίησης: Να είσαι συνεπής! Μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγιούς λάμψης του κανονικού δέρματος. Καθημερινός καθαρισμός, ενυδάτωση και φυσικά μην ξεχνάς την προστασία από τον ήλιο!
 • Ήπια απολέπιση: Χρησιμοποίησε ήπιες μεθόδους απολέπισης για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα, διατηρώντας την επιδερμίδα σου καθαρή και απαλή.
 • Ενυδάτωση: Κράτησε την επιδερμίδα ενυδατωμένη! Χρησιμοποίησε ενυδατικά serum και κρέμες για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου φρέσκια και λαμπερή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.
 • Προστασία από τον ήλιο: Το αντηλιακό είναι ο καλύτερος φίλος σου 365 ημέρες το χρόνο… ανεξαρτήτως τύπου επιδερμίδας!
Τελικές Σκέψεις:
Η κανονική επιδερμίδα μπορεί να φαίνεται παιχνιδάκι, αλλά χρειάζεται και αυτή την προσοχή μας για να διατηρήσει την εμφάνισή της. Αγκάλιασε την ισορροπημένη ομορφιά της, παρέμεινε πιστή στην καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης και δες την επιδερμίδα σου να λάμπει με υγεία και ζωντάνια!

Προϊόντα για Κανονική Επιδερμίδα

02. Ξηρή Επιδερμίδα

Νιώθεις το δέρμα σου «σφιχτό», σε τραβάει και μερικές φορές παρουσιάζεται κνησμός ; Καλώς ήλθες στο κλαμπ της ξηρής επιδερμίδας! Σε αυτή την περίπτωση, η επιδερμίδα δεν παράγει τις απαραίτητες ποσότητες λιπιδίων που χρειάζονται για τη σωστή υγρασία και προστασία της.
Χαρακτηριστικά ξηρής επιδερμίδας:
 • Τραχιά υφή: Ένιωσες ποτέ ότι το δέρμα σου μοιάζει με γυαλόχαρτο; Ναι, έχεις ξηρό δέρμα.
 • Θαμπή όψη: Πες αντίο στη φυσική λάμψη. Το ξηρό δέρμα μπορεί να κάνει το πρόσωπό σου να φαίνεται λίγο άτονο.
 • Σχεδόν αόρατοι πόροι: Πόροι; Ποιοι πόροι; Μπορεί να χρειαστείς ένα μεγεθυντικό φακό για να τους βρεις σε ξηρό δέρμα.
 • Έλλειψη ελαστικότητας: Είναι λεπτή, χωρίς ελαστικότητα και άνεση.
 • Λεπτές γραμμές και ρυτίδες: Είναι η πιο ευάλωτη στα σημάδια του χρόνου στην ξηρή επιδερμίδα οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες είναι εντονότερες. Επίσης είναι επιρρεπής στις ρυτίδες αφυδάτωσης.
Πώς να δείξεις λίγη αγάπη σε ξηρή επιδερμίδα:
 • Ενυδάτωση, Θρέψη: Αναζήτησε προϊόντα που εστιάζουν στην προσθήκη ελαίων και ουσιών με μαλακτικές ιδιότητες όπως κηραμίδια, χοληστερόλη και λιπαρά οξέα. Άνοιξε την αγκαλιά σου σε έλαιο περιποίησης το οποίο εφαρμόζεις μετά την ενυδατική σου κρέμα το βράδυ.
 • Να είσαι ευγενική: Πες όχι στα σκληρά καθαριστικά! Επέλεξε προϊόντα με ενυδατικά και καταπραϋντικά συστατικά σε όλα τα στάδια της ρουτίνας σου.
 • Ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα: Η ξηρή επιδερμίδα είναι κατά κανόνα αφυδατωμένη, η αφυδατωμένη επιδερμίδα δεν είναι απαραίτητα ξηρή, αφού η έλλειψη υγρασίας μπορεί να παρουσιαστεί και στην κανονική, τη μεικτή, ακόμα και στη λιπαρή επιδερμίδα.
Τελικές Σκέψεις:

Το ξηρό δέρμα μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά οπλισμένη με τη σωστή γνώση και ρουτίνα περιποίησης, μπορείς να το βοηθήσεις να λάμψει ! Αγκάλιασε τη βαθιά ενυδάτωση και φροντίδα της K-Beauty και δώσε στο δέρμα σου την αγάπη που του αξίζει.

Προϊόντα για Ξηρή Επιδερμίδα

03. Λιπαρή Επιδερμίδα

Η λιπαρή επιδερμίδα παρουσιάζει το φαινόμενο της υπέρμετρης παραγωγής σμήγματος. Γυαλίζει χαρακτηριστικά και συχνά εμφανίζει στην επιφάνειά του διατεταμένους πόρους ή μαύρα στίγματα, ιδίως στην περιοχή της μύτης και της πλάτης. Είναι πιο επιρρεπής στην ακμή.

Χαρακτηριστικά λιπαρής επιδερμίδας:
 • Μαύρα στίγματα: Το λιπαρό δέρμα λατρεύει να επιδεικνύει τα ελαττώματα και τα μαύρα στίγματά του, ειδικά στη ζώνη Τ.
 • «Λαμπερή» εμφάνιση: Ποιος χρειάζεται highlighter όταν το δέρμα σου λάμπει φυσικά σα διαμάντι; Το λιπαρό δέρμα έχει αυτή την αδιαμφισβήτητη γυαλιστερή όψη.
 • Παχύ και θαμπό δέρμα: Το πάχος της επιδερμίδας είναι μεγαλύτερο από ότι στους υπόλοιπους τύπους, κάτι που τα καθιστά πιο ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, αλλά και στις εκδηλώσεις της γήρανσης. Λόγω του μεγάλου πάχους της επιδερμίδας, οι ρυτίδες αργούν να εμφανιστούν, αν και, όταν εμφανιστούν, είναι πιο βαθιές και συνήθως συνοδεύονται από έντονη χαλάρωση.
 • Πόροι: Ορατοί και διατεταμένοι.
Φρόντισε τη λιπαρή σου επιδερμίδα:
 • Διπλός καθαρισμός: Σε αντίθεση με ό,τι νομίζει το ευρύ κοινό, δεν είναι απαγορευτική η χρήση καθαριστικού με βάση το λάδι σε λιπαρό δέρμα. Εάν έχεις λιπαρό δέρμα, μη φοβηθείς τον διπλό καθαρισμό.
 • Εντατική ενυδάτωση: Ναι, ακόμη και το λιπαρό δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση! Επέλεξε μια ελαφριά, ενυδατική κρέμα κατάλληλη για λιπαρά ή ακνεϊκά δέρματα ή με την ένδειξη oil-free και απολαύστε ένα γεμάτο λάμψη δέρμα, ισορροπημένο και χαρούμενο.
 • Απολέπιση: Αποφεύγουμε μεθόδους μηχανικής απολέπισης. Προτιμήστε ένα απολεπιστικό τόνερ με σαλικυλικό ή γλυκολικό οξύ, καθώς και συστατικά όπως η νιασιναμίδη.
 • Πρόσεξε το περιβάλλον σου: Καιρός, καυσαέρια, δίαιτα, ορμονικοί και ψυχολογικοί παράγοντες ευθύνονται για την λειτουργία του δέρματος και η οποία, αποτυπώνεται στην εξωτερική εικόνα του. Και να θυμάσαι, το άγχος δε βοηθάει το δέρμα σου!
 • Λιπαρό και αφυδατωμένο δέρμα γίνεται; Ναι, γίνεται! Το αφυδατωμένο δέρμα είναι αποτέλεσμα της έλλειψης νερού και είναι συνήθως μια προσωρινή κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε τύπο επιδερμίδας. Εάν είναι λιπαρή αλλά αισθάνεσαι να σε «τραβάει» τότε είναι αφυδατωμένη. Σε αντίθεση με την ξηρή επιδερμίδα, η ενόχληση αυτή δεν είναι μόνιμη αλλά περιστασιακή.
Τελικές Σκέψεις:

Η λιπαρή επιδερμίδα έχει τις δικές της προκλήσεις, αλλά με τη σωστή προσέγγιση, μπορείς να το κρατήσεις υπό έλεγχο και να αφήσεις τη φυσική σου ομορφιά να λάμψει. Να είσαι εξαιρετικά επιμελής με τη φροντίδα καθώς αυτό είναι το «κλειδί» της επιτυχίας.

Προϊόντα για Λιπαρή Επιδερμίδα

04. Μικτή Επιδερμίδα

Η μεικτή επιδερμίδα μεταφράζεται ως συνδυασμός λιπαρότητας σε ορισμένες περιοχές του προσώπου σας και ξηρότητας σε άλλες. Η ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι) είναι πιο επιρρεπής στη λιπαρότητα, ενώ οι ξηρές περιοχές συνήθως εντοπίζονται γύρω από τα μάγουλα, και κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών.

Χαρακτηριστικά μικτής επιδερμίδας:
 • Λιπαρή ζώνη Τ: Shine bright like a diamond, ειδικά στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι σου.
 • Ξηρή ζώνη U: Μια ανηφόρα είναι η ζωή… Ενώ η ζώνη Τ σου είναι γεμάτη «λάμψη», η ζώνη U τα μάγουλά σου και η γραμμή κατά μήκος των μαλλιών σου μπορεί να είναι ισορροπημένη ή να αισθάνεται λίγο «σφιγμένη» και με αίσθηση τραβήγματος.
 • Μαύρα στίγματα: Αυτές οι ενοχλητικές μικρές κουκκίδες λατρεύουν να κάνουν την εμφάνισή τους, ειδικά στη ζώνη Τ.
 • Πόροι: Ορατοί πόροι ιδιαίτερα στη λιπαρή ζώνη.
Φροντίδα της μικτής επιδερμίδας:
 • Mix and Match: Αγκάλιασε την ποικιλομορφία της επιδερμίδας σου αναμειγνύοντας και ταιριάζοντας προϊόντα προσαρμοσμένα στις διαφορετικές ανάγκες του. Δοκίμασε την τεχνική multimasking μία φορά την εβδομάδα. Μπορείς να εφαρμόζεις ταυτόχρονα μία μάσκα για βαθύ καθαρισμό στη ζώνη Τ και μία ακόμη για θρέψη και ενυδάτωση στη ζώνη U.
 • Καθαρισμός με φροντίδα: Η ισορροπία είναι το κλειδί! Χρησιμοποίησε ένα απαλό καθαριστικό που αφαιρεί την περίσσεια λιπαρότητα χωρίς να αφαιρεί τα απαραίτητα έλαια της επιδερμίδας σου.
 • Τόνωση και ισορροπία: Ένα καλά σχεδιασμένο τονωτικό για το μεικτό δέρμα μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη θρέψη των ξηρών περιοχών ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τη λιπαρότητα στις υπόλοιπες. Ενυδάτωση με ανάλαφρες κρέμες ή τζελ την ημέρα. Το βράδυ, εστιάστε στα σημεία εκτός ζώνης Τ, επιλέγοντας μια ενυδατική με ελαφρώς πλουσιότερη υφή.
 • Απολέπιση: Ελαφριά απολέπιση εστιασμένη στη λιπαρή περιοχή.
Τελικές Σκέψεις:

Η μεικτή επιδερμίδα έχει τις δικές της προκλήσεις, αλλά με τη σωστή προσέγγιση, μπορείς να επιτύχεις την τέλεια ισορροπία και να αφήσεις το δέρμα σου να λάμψει με όλους τους σωστούς τρόπους. Δώσε στην επιδερμίδα σου την προσαρμοσμένη φροντίδα που της αξίζει!

Προϊόντα για Μικτή Επιδερμίδα

SNP prep Cicaronic Toning Essence (220ml)

Original price was: 22,00€.Current price is: 17,60€.

05. Ευαίσθητη Επιδερμίδα

Ευαίσθητη, εύθραυστη και… απαιτητική. Από τις κυριότερες αιτίες γι΄ αυτή την υπερευαισθησία, είναι η απουσία των απαραίτητων δερματικών λιπιδίων, τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα διατηρούσαν ενεργή την άμυνα της επιδερμίδας.
Χαρακτηριστικά ευαίσθητης επιδερμίδας:
 • Ερυθρότητα: Λάβετε θέσεις, έτοιμοι, κοκκινίστε! Η ευαίσθητη επιδερμίδα είναι λεπτή και κοκκινίζει εύκολα.
 • Αίσθημα καύσου: Αντιδρά στις απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας συχνά παρουσιάζοντας φαγούρα και αίσθημα καύσου. Επηρεάζεται άμεσα από τις εξωτερικές και εσωτερικές συνθήκες, όπως το άγχος, ο ήλιος,ο αέρας, η ζέστη, το κρύο, η υγρασία.
 • Ξηρότητα: Χρειάζεται σοβαρές δόσεις ενυδάτωσης και καταπράυνσης.
Φρόντισε την ευαίσθητη επιδερμίδα σου:
 • Ήπια Προϊόντα: Επέλεξε απαλά προϊόντα περιποίησης χωρίς αρώματα και πλούσια σε ενυδατικά συστατικά. Απέφυγε το τρίψιμο και το μηχανικό peeling.
 • Patch Testing: Πριν εφαρμόσεις ένα νέο προϊόν, κάνε ένα patch test για να βεβαιωθείς ότι δεν θα προκαλέσει ανεπιθύμητες αντιδράσεις.
 • Δερματικός Φραγμός: Η ευαίσθητη επιδερμίδα είναι αποτέλεσμα εύθραυστου δερματικού φραγμού. Εφάρμοσε σε καθημερινή βάση συστατικά και προϊόντα που θα «δυναμώσουν» την άμυνα της επιδερμίδας σου. Πρόσεχε τη διατροφή σου καθώς τα καυτερά φαγητά όπως και τα καρυκεύματα δεν κάνουν καλό στην επιδερμίδα σου.
 • Δυνατή προστασία: Φροντίζουμε να της παρέχουμε καθημερινή ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία.
Τελικές Σκέψεις:
Το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να απαιτεί λίγη επιπλέον προσοχή, αλλά με τη σωστή προσέγγιση και ένα απαλό άγγιγμα, μπορείς να το διατηρήσεις ήρεμο, χαλαρό και ψύχραιμο. Αγκάλιασε τη μοναδικότητά του, περιποιήσου το με στοργή και δες το να ανθίζει όπως ποτέ άλλοτε!

Προϊόντα για Ευαίσθητη Επιδερμίδα

Πώς «γνωρίζω» τον τύπο του δέρματός μου;

Αν δεν είσαι 100% σίγουρη για τον τύπο της επιδερμίδας σου, κάνε ένα απλό τεστ: πλύνε το πρόσωπό σου καλά με νερό και στέγνωσέ το με μια μαλακή, καθαρή πετσέτα. Άφησέ το για μια ώρα χωρίς να εφαρμόσεις τίποτα και κανένα προϊόν ώστε να δεις πώς συμπεριφέρεται.

 • Εάν αρχίσει να εμφανίζει ξηρότητα, χωρίς σημάδια λιπαρότητας, έχεις ξηρή επιδερμίδα.
 • Εάν το πρόσωπό σου αποκτήσει γυαλιστερή όψη με μηδενικά σημάδια ξηρότητας, έχεις λιπαρή επιδερμίδα.
 • Εάν η ζώνη Τ αρχίζει να φαίνεται λιπαρή, αλλά τα μάγουλα και η περιοχή του σαγονιού αρχίζουν να αισθάνονται ελαφρώς έως μέτρια ξηρά, έχεις μικτό δέρμα.
 • Εάν δεν παρουσιαστεί ξηρότητα ή λιπαρότητα έχεις κανονική επιδερμίδα.