#beautyredefined

Κορεάτικη Ρουτίνα

Η Κορεατική Φιλοσοφία, συνδέει τη ρουτίνα περιποίησης με το σεβασμό της επιδερμίδας, προάγει την χρήση φυσικών συστατικών, κατάλληλων για συχνή χρήση, με καινοτομίες που ενισχύουν την ήδη υψηλή ποιότητα και αποτελεσματικότητα. Επικεντρώνεται στην πρόληψη και την προστασία της επιδερμίδας, μετουσιώνοντας σε πράξη, αυτό που γνωρίζουμε ως αρχαία ελληνική σοφία: «Το προνοείν και προλαµβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν».

Και ακριβώς επειδή στην κουλτούρα της Νότιας Κορέας η φροντίδα της επιδερμίδας θεωρείται καθημερινή ανάγκη και όχι πολυτέλεια, η Κ-Beauty φιλοσοφία περιλαμβάνει και την προσιτή τιμή της αυθεντίας που προσφέρει.

Αυτός ο τύπος ρουτίνας όχι μόνο παράγει σταθερά αποτελέσματα, αλλά συμβάλλει επίσης στο να σεβόμαστε το μεγαλύτερο αισθητήριο όργανο του σώματός μας, την επιδερμίδα μας!

01. Καθαρισμός με βάση το λάδι

Τα καθαριστικά με βάση το λάδι αποτελούν τη βάση της κορεατικής ρουτίνας περιποίησης και το πρώτο βήμα του διπλού καθαρισμού. Aπομακρύνουν τους ρύπους με βάση το έλαιο, όπως το μακιγιάζ, το αντηλιακό και το υπερβολικό σμήγμα, χωρίς να αφαιρέσει από την επιδερμίδα τα ευεργετικά έλαιά της.
Τι κάνει;

Διασπά το μακιγιάζ με βάση το λάδι αλλά και τις ακαθαρσίες όπως το αντηλιακό, το σμήγμα και τη σκόνη που έχει συλλέξει το δέρμα όλη την ημέρα. Ο ήπιος καθαρισμός στις ρουτίνες φροντίδας K-Beauty σημαίνει ότι το δέρμα καθαρίζεται ενώ παράλληλα θρέφεται, εξισορροπείται και ενυδατώνεται, γεγονός που βοηθά στην αποφυγή ερεθισμών ή ευαισθητοποιήσεων του δέρματος.

Πότε & πώς;

Τα καθαριστικά με βάση το λάδι χρησιμοποιούνται κυρίως κατά τη βραδινή ρουτίνα. Πάρε μια μικρή ποσότητα από το προϊόν και τρίψε το απαλά κυκλικά στο πρόσωπό σου για να διασπαστεί το μακιγιάζ και στη συνέχεια πρόσθεσε χλιαρό νερό για να γαλακτωματοποιήσεις το καθαριστικό. Ο καθαρισμός με κυκλικές κινήσεις αυξάνει τη ροή του αίματος, η οποία είναι απαραίτητη για υγιές δέρμα και επιτρέπει στα κύτταρα να εκτελούν ομαλά τις λειτουργίες τους. Αυτό βοηθά στο να διατηρήσετε το δέρμα σας φωτεινό και υγιές! Καθαρίστε για 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε το προϊόν με χλιαρό νερό.

Συστατικά που αγαπάμε

Έλαιο Jojoba, Έλαιο Σπόρου Σταφυλιού, Έλαιο Πίτουρου Ρυζιού

02. Καθαρισμός με βάση το νερό

Συνέχισε με το δεύτερο βήμα του διπλού καθαρισμού, με ένα καθαριστικό σε μορφή αφρού ή τζελ. Αυτός είναι ο τύπος καθαριστικού που πιθανότατα σκέφτονται οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ακούνε τη λέξη «καθαριστικό».

Τι κάνει;
Ένα καθαριστικό με βάση το νερό βοηθάει στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών που δεν μπορούν να καθαρίσουν τα καθαριστικά με βάση το λάδι. Ακόμη βοηθάει στο να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα από το 1ο καθαριστικό μας. Η τεχνική του διπλού καθαρισμού όχι μόνο βοηθά στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών και της βρωμιάς από το δέρμα σας, αλλά το κάνει πολύ «ευγενικά», χωρίς να τραυματίζει τον επιδερμικό φραγμό. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα δεν απογυμνώνεται από όλα τα έλαια, συμπεριλαμβανομένων των καλών, ευεργετικών ελαίων που βοηθούν στην προστασία του.
Πότε & πώς;
Το καθαριστικό με βάση το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη βραδινή και στην πρωινή ρουτίνα σου. Επίλεξε ένα απαλό και ενυδατικό καθαριστικό με χαμηλό pH. Με απαλές κυκλικές κινήσεις κάνε μασάζ στο πρόσωπο και το λαιμό σου για να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα ιδρώτα και βρωμιάς από το δέρμα.
Συστατικά που αγαπάμε
Πράσινο Τσάι, Εκχύλισμα Ρυζιού, Centella Asiatica

03. Απολέπιση

Για ακόμη πιο υγιές, λαμπερό δέρμα, μπορείς να ενσωματώσεις την απολέπιση (μηχανική ή χημική) στη ρουτίνα σου. Αυτά τα προϊόντα βοηθούν στον καθαρισμό των πόρων και στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Είναι απαραίτητο να ξεκινήσεις αργά και να το κάνεις με φειδώ.
Τι κάνει;
Η απολέπιση μία ή δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, στην προώθηση της ανανέωσης των κυττάρων και στην αποκατάσταση των φθορών από τον ήλιο, της γήρανσης ή του αποχρωματισμού του δέρματος. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος βοηθάει τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης να απορροφούνται από το δέρμα σου και να κάνουν τα μαγικά τους.
Πότε & πώς;
Τα προϊόντα απολέπισης τα χρησιμοποιούμε 1 με 2 φορές την εβδομάδα μόνο βράδυ ανάλογα τον τύπο της επιδερμίδας μας. Οι ξηροί τύποι 1 φορά οι μικτοί και οι λιπαροί 2 φορές με απόσταση ημερών μεταξύ των εφαρμογών. Πιο ευαίσθητοι τύποι επιδερμίδας 1 φορά ανά 15 ημέρες με επιλογή ήπιων συστατικών όπως το PHA. Εφάρμοσε απαλά μια μικρή ποσότητα προϊόντος στο πρόσωπό σου, δίνοντας έμφαση στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι ) όπου οι πόροι είναι πιο εμφανείς και τα μαύρα στίγματα κάνουν την εμφάνισή τους πιο συχνά. Τα απολεπιστικά τόνερ δεν ξεβγάζονται μετά την εφαρμογή. Φρόντισε πάντα να χρησιμοποιείς αντηλιακή προστασία το επόμενο πρωί!
Συστατικά που αγαπάμε
Σαλικυλικό Οξύ, Γαλακτικό Οξύ, Μανδελικό Οξύ, Γλυκολικό Οξύ

04. Τόνωση

Όταν μιλάμε για τόνερ στην K-Beauty ρουτίνα περιποίησης μιλάμε για το απόλυτο προϊόν προετοιμασίας, καθώς εξισορροπεί την υγρασία και το Ph της επιδερμίδας. Προσοχή, καθώς εκτός από τα ενυδατικά υπάρχουν και απολεπιστικά τόνερ τα οποία δεν είναι κατάλληλα για καθημερινή εφαρμογή (βλ. βήμα 03. Απολέπιση).
Τι κάνει;
Τα ενυδατικά-καταπραϋντικά τονωτικά απομακρύνουν τυχόν υπολείμματα από τα καθαριστικά μας, ενώ παράλληλα αποκαθιστούν τον φραγμό της επιδερμίδας, για να απορροφήσει αποτελεσματικά τα προϊόντα που ακολουθούν. Σκεφτείτε την επιδερμίδα μας σαν σφουγγάρι – είναι πιο δύσκολο να το ενυδατώσουμε όταν είναι στεγνό και σκληρό από ό,τι όταν είναι ήδη λίγο υγρό.
Πότε & πώς;
Τα ενυδατικά τόνερ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στη βραδινή και στην πρωινή μας ρουτίνα. Χρησιμοποιήσε ένα βαμβάκι για να το περάσετε σε όλο το πρόσωπό σας ή απλώστε το ταμποναριστά χρησιμοποιώντας τις παλάμες σας.
Συστατικά που αγαπάμε
Εκχύλισμα Ρυζιού, Εκχύλισμα Wild Yam, Centella Asiatica, Υαλουρονικό Οξύ, Εκχύλισμα Τεϊόδεντρου

05. Essence

Μοναδικά στην κορεάτικη ρουτίνα, και συχνά σχεδιασμένα συχνά με συστατικά που έχουν υποστεί ζύμωση, τα essences έχουν ελαφριά υφή ενώ περιέχουν ένα μείγμα ενεργών συστατικών για ενυδάτωση, αντιγήρανση και ενίσχυση του φραγμού της επιδερμίδας. Καθώς είναι κάτι ανάμεσα σε toner και serum, μπορεί η ταξινόμησή του να μπερδέψει αρχικά ακόμη και άτομα με εμπειρία στο layering προϊόντων.
Τι κάνει;
Ο πρωταρχικός σκοπός ενός essence είναι να πλημμυρίσει το δέρμα με ενυδάτωση, ενώ παράλληλα καταπραΰνει και θεραπεύει, μεγιστοποιώντας την ικανότητα της επιδερμίδας να απορροφήσει όλα τα ευεργετικά συστατικά που ακολουθούν κατά την υπόλοιπη ρουτίνα περιποίησης.
Πότε & πώς;
Τα essences μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στη βραδινή και στην πρωινή ρουτίνα σου. Επέλεξε ένα essence κατάλληλο για την επιδερμίδα σου, ρίξε μερικές σταγόνες στις παλάμες σου και εφάρμοσε ταμποναριστά στο πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ.
Συστατικά που αγαπάμε
Centella Asiatica, Εκχύλισμα Αρτεμισίας, Έκκριμα Σαλιγκαριού

06. Θεραπεία (Αμπούλες & Serums)

Στην κορεατική ρουτίνα περιποίησης, θεραπεία είναι οτιδήποτε εστιάζει στην υποβοήθηση ενός συγκεκριμένου προβλήματος – συνήθως ο ορός (serum) και οι αμπούλες (ampoules). Τα προϊόντα αυτά, περιέχουν εξαιρετικά συμπυκνωμένα ενεργά συστατικά που στοχεύουν συγκεκριμένα προβλήματα, όπως οι ρυτίδες, η ακμή ή οι κηλίδες.

Τι κάνει;

Όποιο και να είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, υπάρχει ένας ορός ή αμπούλα με ενεργά συστατικά για την αντιμετώπισή του. Έχεις τη δυνατότητα να διαμορφώσεις τη ρουτίνα σου στις ανάγκες σου κάθε στιγμή, όπως αυτές αλλάζουν ανάλογα την εποχή ή την ηλικία, στοχεύοντας συγκεκριμένα προβλήματα και ατέλειες κάθε φορά.

Πότε & πώς;

Τα serum/ampoules μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στη βραδινή και στην πρωινή ρουτίνα σου. Μπορείς ακόμα και να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά serum στις 2 ρουτίνες σου, ή και να συνδυάσεις 1-2 serum στην ίδια ρουτίνα (layering). Κάποιοι γενικοί κανόνες που μπορείς να θυμάσαι αν χρησιμοποιείς παραπάνω από ένα serum και δεν ξέρεις ποιο να εφαρμόσεις πρώτο, είναι οι εξής:
Εφάρμοσε πρώτα τα serum με βάση το νερό (πχ serum με υαλουρονικό οξύ) και μετά τα serum με βάση το λάδι (πχ κάποια serum με βιταμίνη C).
Εφάρμοσε τα serum με βάση την πυκνότητα. Ξεκίνα με το πιο αραιό και προχώρησε στο πιο παχύρευστο.
Αν τα serums είναι παρόμοια, εφάρμοσε πρώτα αυτό με το ενεργό συστατικό που χρειάζεσαι περισσότερο.
Ρίξε μερικές σταγόνες στα δάχτυλά σου και εφάρμοσε ταμποναριστά στο πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ.

Συστατικά που αγαπάμε

Βιταμίνη C, Πεπτίδια, Κηραμίδια, Νιασιναμίδη, Υαλουρονικό Οξύ, Ρετινόλη

07. Μάσκες Ομορφιάς (Sheet Masks)

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό, σχεδόν… «εθιστικό», από 20 λεπτά μόνη με μια sheet mask. Εμποτισμένες με ευεργετικά ενεργά συστατικά, δημιουργούν ένα «τείχος» που παγιδεύει αυτά τα συστατικά για περισσότερο χρόνο, δίνοντας τη δυνατότητα στο δέρμα σου να τα απορροφήσει πλήρως. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και εντυπωσιακά!
Τι κάνει;
Το μυστικό των sheet masks είναι το φύλλο, συνήθως από βαμβάκι, που δίνει τη δυνατότητα στο δέρμα σου να μείνει σε επαφή με τα ενεργά συστατικά για περισσότερο χρόνο, έτσι ώστε να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά γίνεται πριν εξατμιστούν. Το αποτέλεσμα είναι βαθιά ενυδάτωση, θεραπεία και χαλάρωση.
Πότε & πώς;
Χρησιμοποίησε τις sheet masks 2-3 φορές την εβδομάδα. Μετά τον καθαρισμό και την τόνωση, άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου για 15-20 λεπτά και απόλαυσε την τελετουργία χαλάρωσης. Στη συνέχεια, μπορείς να ταμπονάρεις το επιπλέον serum στο πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ.
Συστατικά που αγαπάμε
Πράσινο Τσάι, Aloe Vera, Centella Asiatica, Εκχύλισμα Bamboo

08. Περιποίηση ματιών

Βήμα κλειδί για την αντιγήρανση, οι κρέμες ματιών είναι ειδικά σχεδιασμένες για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Διαφέρουν από τις ενυδατικές κρέμες στο ότι συνήθως περιέχουν ενεργά συστατικά που στοχεύουν συγκεκριμένα προβλήματα της περιοχής των ματιών όπως λεπτές γραμμές και πρήξιμο, έχοντας βασικό ρόλο στην ενυδάτωση της περιοχής!
Τι κάνει;
Με την ήπια σύστασή τους, προστατεύουν και ενυδατώνουν την ευαίσθητη περιοχή των ματιών χωρίς να προκαλούν ερεθισμούς. Ταυτόχρονα, είναι αποτελεσματικές στην πρόληψη και αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών, των μαύρων κύκλων, του πρηξίματος και των γραμμών έκφρασης.
Πότε & πώς;
Οι κρέμες ματιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στη βραδινή και στην πρωινή ρουτίνα σου. Μοναδική εξαίρεση κρέμα ματιών με βιταμίνη Α (retinol), που χρησιμοποιούμε μόνο βράδυ. Εφάρμοσε προσεκτικά μια μικρή ποσότητα σε όλη την περιοχή του ματιού με απαλές κινήσεις, χρησιμοποιώντας το μικρό δάχτυλο.
Συστατικά που αγαπάμε
Έκκριμα Σαλιγκαριού, Καφεΐνη, Bakuchiol

09. Ενυδάτωση

Οι ενυδατικές κρέμες, λοσιόν και τζελ, είναι ένα βασικό βήμα της ρουτίνας σου για να διασφαλίσεις πως όλα τα συστατικά που χρησιμοποίησες μέχρι τώρα θα παραμείνουν στο δέρμα σου και θα απορροφηθούν. Η ενυδάτωση, αποτελεί πρόληψη γήρανσης καθώς μία καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι πιο σφριγηλή και ελαστική, καθυστερώντας την εμφάνιση γραμμών και ρυτίδων.
Τι κάνει;
Το δέρμα μας είναι πορώδες, που σημαίνει πως αν το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα ξηρό ή αν έχεις διαταραγμένο δερματικό φραγμό, όλα αυτά τα ενυδατικά συστατικά που χρησιμοποίησες θα εξατμιστούν! Εδώ έρχονται οι ενυδατικές να δώσουν τη λύση, λειτουργώντας ως «καπάκι», διασφαλίζοντας πως ό,τι χρησιμοποίησες νωρίτερα (serum, essence) θα παραμείνουν και θα απορροφηθούν, χωρίς να εξατμιστούν.
Πότε & πώς;
Οι ενυδατικές κρέμες χρησιμοποιούνται πρωί και βράδυ στη ρουτίνα σου σαν το τελευταίο ή προτελευταίο βήμα. Εάν έχεις ξηρό δέρμα, θα επωφεληθείς από πιο παχύρευστες ενυδατικές, ενώ αν το δέρμα σου είναι πιο λιπαρό, η καλύτερη λύση είναι μια λεπτόρρευστη σύνθεση σε μορφή τζελ. Εφάρμοσε ποσότητα σε μέγεθος φουντουκιού στο πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ με απαλές κινήσεις.
Συστατικά που αγαπάμε
Κηραμίδια, Πανθενόλη, Εκχύλισμα Μαύρου Ρυζιού, Centella Asiatica

10. Αντηλιακή προστασία

Το πιο σημαντικό βήμα στην καθημερινή σας πρωινή ρουτίνα και το μόνο που δεν πρέπει να παραλείψετε, το αντηλιακό. Τον τελευταίο καιρό, φαίνεται να αναγνωρίζουν όλο και περισσότεροι τις βλαβερές επιπτώσεις της ηλιακής αντινοβολίας και πλέον το αντηλιακό χρησιμοποιείται 365 ημέρες το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι στην παραλία! Η πρόωρη γήρανση του δέρματος είναι ένα από τα πιο ορατά αποτελέσματα της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο. Η φωτογήρανση εκδηλώνεται με την εμφάνιση κηλίδων, ρυτίδων, απώλεια όγκου και χαλάρωση. Ο λόγος είναι η μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Μην ξεχνάτε πως το αντηλιακό είναι μια από τις καλύτερες «αντιγηραντικές προληπτικές θεραπείες»!
Τι κάνει;

Πλέον υπάρχουν τρεις κατηγορίες αντηλιακών. Τα φυσικά (physical/mineral) , τα συνθετικά/χημικά (chemical) αντηλιακά και τα υβριδικά που περιέχουν και φυσικά αλλά και συνθετικά φίλτρα.

Είναι τα αντηλιακά με φυσικά φίλτρα καλύτερα από τα συνθετικά; Όχι δεν είναι.

Είναι τα αντηλιακά με συνθετικά φίλτρα καλύτερα από τα φυσικά; Όχι δεν είναι.

Όλα τα αντηλιακά προϊόντα προστατεύουν και η επιλογή σου εξαρτάται μόνο από το τι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα και σε εξυπηρετεί στην καθημερινότητά σου. Η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού και η επανάληψη εφαρμογής τους μέσα στην ημέρα είναι η πιο εύκολη και αποτελεσματική πρόληψη για πρόωρη γήρανση, ηλιακά εγκαύματα και καρκίνο του δέρματος. Καθώς πλέον υπάρχουν διάφορες μορφές αντηλιακών (κρέμες, τζελ ,stick κλπ) εάν χρησιμοποιείτε αντηλιακά σε μορφή stick χρειάζεται τουλάχιστον 3 επαναλήψεις τοποθέτησης σε κάθε σημείο του προσώπου σου κάθε φορά που το εφαρμόζεις μέσα στην ημέρα.

Πότε & πώς;

Το τελευταίο βήμα της πρωινής σου ρουτίνας, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλο τον χρόνο! Εφάρμοσε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού στο πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ. Είναι σημαντικό να γίνεται επανάληψη εφαρμογής κάθε περίπου 2-3 ώρες για προστασία όλη μέρα!

Συστατικά που αγαπάμε

Zinc oxide, TDSA, MBBT, Titanium Dioxide