Όλα τα Άρθρα

Η κρίση στο Σουέζ προκαλεί καθυστερήσεις στην ανανέωση αποθεμάτων

Φίλες και φίλοι, 

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται καθυστέρηση στην ανανέωσης του αποθέματος, η οποία όμως, δεν οφείλεται στον δικό μας προγραμματισμό, αλλά στην κρίση του Σουέζ, που υποχρεώνει και τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να χαράσσουν νέα δρομολόγια πραγματοποιώντας τον περίπλου της Αφρικής.

Όπως θα δείτε με μια απλή αναζήτηση στα ειδησεογραφικά sites, τεράστιες καθυστερήσεις σε πολλούς τομείς της αγοράς παρατηρούνται λόγω του κινδύνου επιθέσεων που διατρέχουν εμπορικά πλοία που προσεγγίζουν τη Διώρυγα του Σουέζ, από τους Χούτι της Υεμένης.

Ο περίπλους της Αφρικής, με την επαναδρομολόγηση των πλοίων, οδηγεί επιμήκυνση του χρόνου άφιξης κατά 30-35 μέρες ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του πλοίου. 

Για να περιορίσουμε την καθυστέρηση στο βαθμό που μπορούμε, έχουμε ήδη κινήσει διαδικασίες ενδιάμεσων παραγγελιών με αεροπορική μεταφορά που συνεπάγεται αυξημένο κόστος (το οποίο θα απορροφήσουμε στο σύνολό του χωρίς να το μεταφέρουμε στους καταναλωτές), για όποια brands αυτό είναι εφικτό, ώστε να έχουμε τα αποθέματά τους ανανεωμένα καλώς εχόντων των πραγμάτων σε 15 μέρες. 

Προτιμούμε να πληρώνουμε ακριβότερα, αλλά να προμηθευόμαστε τα προϊόντα μας, από τις πλέον αξιόπιστες πηγές και οδούς, με τις πλέον αξιόπιστες διαδικασίες (π.χ. έγκριση ΕΟΦ για κάθε φορτία πριν την εισαγωγή), ακόμα κι αν μας κοστίζει περισσότερο σε χρόνο ή χρήμα, τηρώντας απαρέγκλιτα την πολιτική ασφάλειας και αξιοπιστίας των προϊόντων που διακινούμε. 

Δυστυχώς ναυτιλιακές παραλαβές που αναμέναμε τον Δεκέμβριο, θα αρχίσουν να καταφθάνουν τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου, αλλά στη συνέχεια ο ρυθμός ανανέωσης του αποθέματος θα εξομαλυνθεί, καθώς φροντίζουμε για τη σχετική προσαρμογή συχνότητας και ποσοτήτων νέων παραγγελιών. 

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Dermaistas Team