Όλα τα Άρθρα, Ενημέρωση

Αν είσαι «γάτα» ξέρεις από… κηραμίδια!

Αν το σώμα μας είναι κατά κάποιο τρόπο το σπίτι μας το δέρμα μας, είναι σίγουρα… η στέγη του και όπως κάθε στέγη αποτελείται από διάφορα μέρη, μεταξύ των οποίων τα κεραμίδια. Στην περίπτωση του δέρματος φυσικά, η ορθογραφία αλλάζει και ονομάζονται κηραμίδια, αλλά δεν έχουν λιγότερη σημασία για την καλή απόδοση… της στέγης μας, δηλαδή της επιδερμίδας μας!

Το δέρμα μας αποτελείται από πολλά στρώματα, το πιο σημαντικό ονομάζεται κεράτινο στρώμα και είναι το ανώτερο στρώμα. Η κεράτινη στιβάδα αποτελείται από κύτταρα του δέρματος και μόρια ελαίου που ονομάζονται λιπίδια, συμπεριλαμβανομένων των κηραμιδίων.

Πρόκειται για λιπίδια που βρίσκονται φυσικά στην κεράτινη στιβάδα και αποτελούν το 50% του προστατευτικού φραγμού μαζί με 25% χοληστερόλη και 15% λιπαρά οξέα.

Το δέρμα μας παράγει φυσικά κηραμίδια για να καλύψει τα κενά μεταξύ των κυττάρων του δέρματος. Αλλά, δυστυχώς, καθώς μεγαλώνουμε, η φυσική μας παραγωγή μειώνεται και τα κενά γίνονται ένα πραγματικό πρόβλημα. Μετά τα 20, το δέρμα αρχίζει να παράγει κάθε χρόνο, 1% λιγότερα κηραμίδια. Στη δεκαετία των 30 έχει χαθεί περίπου το 40% ενώ μετά τα 40, η απώλεια φτάνει στο 60%.

Τα επίπεδα των φυσικών κηραμιδίων εκτός του χρόνου έχουν και άλλους εχθρούς. Ο χειμώνας, ο κρύος αλλά και ο ξηρός αέρας, το καυτό νερό, η ατμοσφαιρική ρύπανση ή τα σκληρά απολεπιστικά προϊόντα μπορούν να καταστρέψουν τη φυσική παραγωγή κηραμιδίων.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε ξηρότητα και έλλειψη ενυδάτωσης, καθώς το νερό διαρρέει από αυτά τα κενά στο περιβάλλον.

Σημαντικά μειωμένα επίπεδα κηραμιδίων έχουν βρεθεί σε ασθενείς με ατοπική δερματίτιδα, ψωρίαση και ακμή.

Τα καλά νέα, είναι ότι η εφαρμογή κηραμιδίων στο δέρμα, τους επιτρέπει να διεισδύσουν εύκολα και να καλύψουν τυχόν κενά.

Η εφαρμογή κηραμιδίων στο δέρμα είναι εξαιρετική κίνηση, αλλά η εφαρμογή συνδυασμού κηραμιδίων, χοληστερόλης και λιπαρών οξέων είναι η απόλυτη νίκη!

Αυτός ο δυνατός συνδυασμός ξεκλειδώνει τις δυνατότητες των κηραμιδίων ως ένα από τα καλύτερα ενυδατικά και… δυναμωτικά για το δέρμα!

Αυτά είναι κάποια από τα προϊόντα με κηραμίδια που θα βρεις στο Dermaistas και σίγουρα ένα από αυτά σου ταιριάζει!!!