Όλα τα Άρθρα, Beauty Tips

Τόνωση, η ακλόνητη δεύτερη

Είτε στην ιδανική περίπτωση κατά την οποία έχουμε την χρονική και οικονομική άνεση να ακολουθήσουμε όλα τα «βήματα» της κορεατικής ρουτίνας ομορφιάς, είτε στην περίπτωση που προτιμούμε να παραλείπουμε κάποια η σειρά χρήσης ενός toner είναι αδιαπραγμάτευτη.

Η τόνωση της επιδερμίδας-εφόσον την εντάσσουμε στην καθημερινότητά μας- πρέπει να είναι το δεύτερο βήμα αμέσως μετά τον καθαρισμό!

Όχι μετά το serum, όχι μετά το essence! Πάντα πριν!

Τα toners εξισορροπούν το pH της επιδερμίδας μετά τον καθαρισμό και την προετοιμάζουν για τα προϊόντα που ακολουθούν. Με την εξισορρόπηση του pH, τα toners συμβάλλουν στην καλύτερη απορρόφηση των υπόλοιπων προϊόντων της ρουτίνας μας ενώ παράλληλα βοηθούν στη μείωση των ερεθισμών του δέρματος.

Υπάρχουν τα toners που προσομοιάζουν στην μορφή και την υφή του νερού ενώ υπάρχουν και αυτά που περιέχουν συστατικά για απολέπιση.

Υπάρχουν και toners ελαφρώς παχύρευστα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως essence ιδιαίτερα εάν περιέχουν αντιοξειδωτικά και ενυδατικά συστατικά.

Τα απολεπιστικά toners είναι σωστό να χρησιμοποιούνται 1-3 φορές την εβδομάδα ανάλογα με τον τύπο καιτις ανάγκες του δέρματός.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όχι καθημερινά, διότι η κατάχρηση μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση στον επιδερμικό φραγμό .

Ένα πολύ απλό παράδειγμα της σημασίας που έχουν τα toners για την επιδερμίδα μας είναι αυτό του σφουγγαριού.

Σε ένα σφουγγάρι- το κλασικό που πλένετε το σώμα σας- ενώ είναι ακόμη στεγνό προσθέστε αφρόλουτρο. Στη συνέχεια, πιέστε το ανάμεσα στα χέρια σας και θα παρατηρήσετε πως η μεγαλύτερη ποσότητα του αφρόλουτρου έχει μείνει στην επιφάνεια και φυσικά δεν υπάρχει αφρός.

Τώρα κάντε το ίδιο σε ένα βρεγμένο. Θα δείτε πως το αφρόλουτρο έχει εισχωρήσει στο σφουγγάρι, ενώ αφού το πιέσετε ανάμεσα στα χέρια σας κάνει αφρό. Αυτό σημαίνει πως το αφρόλουτρο έχει διεισδύσει στο σφουγγάρι και «δουλεύει»! Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και τα toners, βοηθώντας την επιδερμίδα μας, να απορροφήσει τα serums και τις κρέμες που έχουμε επιλέξει!