Όλα τα Άρθρα, Beauty Tips

Φροντίδα επί της… ουσίας!

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «συνδετικός κρίκος» μεταξύ toner και serum! Ονομάστηκε «θαυματουργό νερό», αλλά δεν είναι νερό.

Δεν είναι toner, δεν είναι serum, δεν είναι ενυδατική κρέμα!

To essence είναι υβρίδιο των τριών, που ενυδατώνει, θρέφει, προστατεύει, διορθώνει. Έχει ελαφριά σύσταση, απορροφάται γρήγορα και η θέση του – αν ενταχθεί στην καθημερινή ρουτίνα-είναι αμέσως μετά το toner.

H πρώτη γραπτή αναφορά «νερών ομορφιάς» έρχεται από το 1813 στο «Miyako fūzoku kewaiden», ένα εγχειρίδιο με συμβουλές περιποίησης βασισμένο στις τελετουργίες που ακολουθούσαν οι γκέισες!

Η ενυδάτωση του δέρματος στην Κορέα και γενικότερα στην Άπω Ανατολή έχει κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινότητα, καθώς είναι η πιο σημαντική φροντίδα, από την εφηβεία μέχρι τα χρόνια της ωριμότητας. Όταν τα επίπεδα της ενυδάτωσης μειώνονται, το τείχος άμυνας του δέρματος παύει να είναι συμπαγές, με αποτέλεσμα τα σημάδια της πρόωρης φθοράς σταδιακά να αποτυπώνονται στην επιδερμίδα. Η αφυδάτωση ανοίγει το δρόμο για τον σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Γι’ αυτούς τους λόγους, οι Κορεάτισες σπεύδουν να τροφοδοτήσουν την επιδερμίδα τους με την απαραίτητη υγρασία αλλά και θρεπτικά συστατικά, με τη βοήθεια των essences, πριν συνεχίσουν με το serum .

Το essence εφαρμόζεται σε ένα καθαρό πρόσωπο μετά την τόνωσή του, προετοιμάζοντας το δέρμα για να απορροφήσει αποτελεσματικά τα επόμενα προϊόντα, όπως το serum και η ενυδατική κρέμα.

Εκτός της ενυδάτωσης υπάρχουν essences που στοχεύουν και σε άλλα καθημερινά προβλήματα της επιδερμίδας μας καθώς μπορεί να περιέχουν βιταμίνη C, νιασιναμίδη ή πεπτίδια, AHAs ή BHAs.

Εν κατακλείδι λοιπόν τα essences ενυδατώνουν, προστατεύουν, θρέφουν, προετοιμάζουν, διεισδύουν ευκολότερα στην επιδερμίδα, δεν φράζουν τους πόρους, δεν αφήνουν λιπαρότητα.

Το αν θα τα εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα είναι μία δική σας επιλογή!