Όλα τα Άρθρα, Ενημέρωση

H «αδικημένη» Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε δεν έχει πάρει την αναγνώριση που της αξίζει, αλλά η αλήθεια είναι πως μπορεί να κάνει θαύματα για το δέρμα!

Είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη και τη βρίσκουμε μεταξύ άλλων στα φυτικά έλαια, στους ξηρούς καρπούς, στα όσπρια. Βρίσκεται φυσικά στο σώμα μας ωστόσο ο οργανισμός μας φροντίζοντας να καλύψει πρώτα τις ανάγκες των οργάνων, αφήνει «παραπονεμένο» το δέρμα. Εκεί έρχονται να καλύψουν το «κενό» τα καλλυντικά καθημερινής φροντίδας και περιποίησης.

H βιταμίνη Ε διαθέτει εξαιρετικά ισχυρή αντιοξειδωτική δράση βοηθώντας στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, της βασικής αιτίας πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας.

Οι ελεύθερες ρίζες στο δέρμα, είναι αποτέλεσμα καθημερινών περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η άνευ προστασίας έκθεση στον ήλιο και η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Έχει έντονες προστατευτικές και επανορθωτικές επιδράσεις, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη C. Επιπλέον, η βιταμίνη Ε έχει ενυδατικά και επουλωτικά οφέλη ενώ βοηθά και στην ενίσχυση της λειτουργίας του φράγματος του δέρματος.

Χωρίς αμφιβολία, η χρήση βιταμίνης Ε και βιταμίνης C μαζί είναι ιδανική για το δέρμα. Όταν συνδυάζονται, μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση του τόνου του δέρματος, να φωτίσουν μια θαμπή επιδερμίδα και να ενισχύσουν την άμυνα του δέρματος.

Προσθέτοντας βιταμίνη C και E στη ρουτίνα σας δίνετε στο δέρμα σας διπλάσια αντιοξειδωτικά πυρομαχικά για να καταπολεμήσετε τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες και περισσότερες βλάβες από την UV ακτινοβολία.