Όλα τα Άρθρα, Ενημέρωση

Τι είναι τα «fermented» συστατικά;

Κατ` αρχάς, άλλο η ζύμωση, άλλο το ζύμωμα! Η πρώτη συμβαίνει φυσικά, το δεύτερο θέλει χεράκι και πλάστη. Σήμερα, μιλάμε για ζύμωση…

Οι περισσότερες από εμάς γνωρίζουμε μόνο τα οφέλη στην υγεία από την απλή κατανάλωση βρώσιμων προϊόντων ζύμωσης, όπως πχ το κεφίρ (και το κρασάκι σε σωστές ποσότητες, ε;) ωστόσο η ζύμωση, ως διαδικασία αφορά και στα συστατικά για την φροντίδα της επιδερμίδας. 

Τα συστατικά που έχουν υποστεί ζύμωση μπορούν να απορροφηθούν πιο εύκολα από το δέρμα καθώς η ζύμωση μπορεί να κάνει το μόριο των συστατικών μικρότερο. 

Αυτό είναι καλό για το δέρμα μας, αφού γνωρίζουμε πως, όσο πιο βαθιά  μπορούν να εισχωρήσουν τα ευεργετικά συστατικά, τόσο καλύτερα λειτουργούν!

Σε ό,τι αφορά στα καλλυντικά περιποίησης της επιδερμίδας, η ζύμωση συστατικών μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα αμινοξέα και αντιοξειδωτικά που μπορούν να ωφελήσουν, να προστατεύσουν και να θρέψουν το δέρμα με πολλούς τρόπους!

Μία τέτοια διαδικασία έχει εφαρμόσει και η Haruharu σε όλα τα προϊόντα της σειράς WONDER όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το μαύρο ρύζι.

Το μαύρο ρύζι που έχει υποστεί ζύμωση είναι ένα θρεπτικό συστατικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, περιέχει υψηλή συγκέντρωση πολυφαινολών και φλαβονοειδών, που προστατεύουν  το δέρμα και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη νέων κυττάρων.